Friday, December 3, 2010

Voor de camera ipv achter de camera


Dag allen,
De maand November is alweer voorbij. Tijd om mijn gebeurtenissen weer eens op een rijtje te zetten.
Eerst en vooral wil ik iedereen bedanken voor de toffe respons na mijn verschijning(en) in de reality reeks “Vlaamse Hollywoodvrouwen” op VTM. Ik stond versteld van de vele reacties! Het is eens iets anders dan altijd achter de camera te moeten staan! Komende woensdag zenden ze de laatste aflevering uit. Dan eindigen Greet en ik op de rode loper van de filmpremiere  van “You Again!”  Op deze link kan je een clip van Greet en mij herbekijken:
Maar mijn meest vertrouwde plek blijft natuurlijk achter de camera. Zo heb ik de voorbije maand onder andere interviews gedraaid met Nathalie Portman en Darren Aronofsky van de film “Black Swan” en daarnaast een boeiende blik achter de schermen van een afkick centrum voor beroemdheden.
In mij vrije tijd ben ik sinds de eerste keer sinds Costa Rica gaan surfen. Samen met Belg Brent, Roland en Greet zijn we toen naar Venice Beach getrokken. Maar mijn Costa Ricaans record van 2 seconden rechtstaan op een plank heb ik helaas niet kunnen verbreken …
Midden November ben ik ook verhuisd! Ik woon nu samen met mijn roommate in Studio City, op 15 min. rijden van Hollywood. Na enkele weken is het appartement eindelijk zo goed als ingericht!
De laatste dag van November heb ik afgesloten met het behalen van mijn Californisch rijbewijs (theorie en praktijk vanaf de eerste keer!). Nu nog een paar weken wachten en dan duimen voor een goeie auto deal vlak na 2011!
En 2011 staat vlak voor de deur, wat ook wil zeggen dat ik binnekort weer enkele weken in Belgie zal vertoeven! Tussen 22 december tot 4 januari hoop ik iedereen nog eens terug te zien!
Hou me op de hoogte hoe het met jullie is gesteld!
Greetings!
Michiel
"Vlaamse Hollywood Vrouwen"

Op de rode loper van "Secretariat"

Interview in kader van "Vlaamse Hollywood Vrouwen"

Op de rode loper van "Secretariat"

 Interview met Natalie Portman in kader van de film "Black Swan"

Tuesday, November 2, 2010

Meet and "Greet" met Kobe Bryant

Dag allen,


Ik heb weer een boeiende maand achter de rug!

Het was eerst en vooral uitkijken naar het basket toernooi dat gepland was midden oktober in de Amerikaanse hoofdstad ... Washington DC! Het was mijn tweede bezoek aan DC; in 2002 trok ik met "den daddy" al eens langs de oost-kust. Maar tijd om Obama goeiedag te zeggen was er niet, want op de eerste plaats was ik daar voor te winnen met mijn ploeg "The LA Dream." Na een geslaagde eerste speeldag, verloren we teleurstellend in de eerste ronde van de play-offs ... sportief een serieuze opdoffer dus, maar anderzijds was het qua sfeer wel een geslaagde trip. Nu kunnen we alleen maar werken voor het volgende toernooi dat in januari 2011 wordt gespeeld in ... Las Vegas!

Met "Greet in Hollywood" was het weer kicken toen we verslag mochten uitbrengen van de LA Lakers. In kader van het nieuwe NBA seizoen hebben Greet en ik voor Prime een voorbeschouwing gemaakt. Adembenemend om een one-on-one interview af te nemen met legendes Kobe Bryant en Phil Jackson! Over de kwaliteit van mijn werk heb ik dus helemaal niet te klagen, alleen de kwantiteit mocht wat meer zijn ... Ik heb het geluk om voor Greet in Hollywood te kunnen werken, maar daarbuiten is het niet altijd simpel werk te vinden. Maar we blijven gaan!

Ondertussen heb ik ook de aanvraag voor een Green Card ingediend. Jaarlijks worden er namelijk 50.000 Green Cards uitgedeeld adhv een loterij.  Tussen mei en juli zal ik weten of ik bij de gelukkigen ben! Zoniet zal ik deze zomer een werkvisum moeten aanvragen. Duimen of "fingers crossed" zoals ze hier zeggen!

In kader van de VTM reeks "Vlaamse Hollywood Vrouwen," werd er een Belgische avond georganiseerd. Een groep van 15 werd uitgenodigd bij de Limburgse chef Eddy Kerkhofs zijn thuis in de Hollwyood Hills om eens te genieten van goeie Belgische kost: tomates crevettes, varkenslapkes met rode kool en puree, en als dessert chocomousse. Ik weet het, het klinkt niet zo speciaal, maar hier is het pure nostalgie.
De laatste avond van de maand was er een Halloween feestje gepland bij Greet dat eindigde in de officiele Halloween parade in West-Hollywood waar maar liefst 400.000 man op afkwam!

Zoals gewoonlijk kunnen jullie hieronder foto's en video tervinden.

Volgende week verhuis ik, dus de volgende keer kunnen jullie hierover meer nieuws verwachten. Hou mij zeker ook op de hoogte hoe het met jullie gaat!

Groetjes!

Michiel




De trailer van "Greet in Hollywood"


Voorbereiding Washington DC toernooi

Voorbereiding Washington DC toernooi
 
Voorbereiding Washington DC toernooi

 Washington DC!
 Washington DC - Civil War Monument

 Washington DC - The LA Dream ploegfoto

 Washington DC - The Dream in actie

Washington DC -  Laatste avond

Een stevige wandeling in de Hollywood Hills met zicht op LA

Met NARAFI-klasgenoot Brent

 Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV - Kobe Bryant

  Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV - Kobe Bryant

 Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV

 Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV

  Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV

  Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV

  Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV - Phil Jackson

  Greet in Hollywood NBA Special on Prime Belgium TV - Pau Gasol

Halloween - Mike and Mike

 Opnames van Vlaamse Hollywood Vrouwen bij Greet thuis

 400.000 man kwam opdagen voor de Halloween Parade

Met Greet en Roland tijdens de Halloween Parade

Tuesday, October 5, 2010

Meer nederlands dan engels!

Dag allen,

Een nieuwe maand ... dus een nieuwe blog!

In september ben ik heel wat Belgen tegengekomen in Los Angeles. Eerst was er mijn kameraad Willem die enkele weken naar LA kwam voor zijn werk. Hij stelde voor om samen een trip naar Las Vegas te maken. Dat kwam perfect uit, want Maarten en Kristel hadden die periode ook een weekje Las Vegas gepland! Het was dan ook zeer geslaagd weekend: een schitterend hotel, af en toe gokje wagen (zonder succes), goed gaan boefen, goed gaan drinken, en eens goed gaan stappen, ... That's what Vegas is all about! Maar het was vooral super nog eens bij te kunnen babbelen met Maarten, Kristel en Willem, en dat terwijl we aan de andere kant van de planeet waren!

Midden september werd het ook drukker met de opnames van "Greet in Hollywood." Naast de entertainment verslagen die we maken voor Prime, kregen we ook het gezelschap van de VTM. Die volgen Greet namelijk in kader van een nieuwe reality reeks "Vlaamse Hollywood Vrouwen." Het was toch wel boeiend om de opnames van een reality show te volgen ... Vanaf midden oktober zou de reeks moeten beginnen. Normaal gezien zal mijne bol dan ook eens te voorschijn komen op de Belgische schermen ;-)

Zoals jullie zien was de voorbije maand dus vrij Belgisch getint en soms had ik de indruk dat ik meer nederlands dan engels sprak!

De volgende blog kunnen jullie waarschijnlijk binnen 2 weken verwachten. Want dan zal ik onder andere verslag uit brengen van een opkomend basketbaltoernooi dat ik ga spelen in Washington DC!

Groetjes en hou me zeker op de hoogte hoe het met jullie gaat!

Michiel

PS: Halloween komt eraan! Deze traditie is nog altijd enorm popular in Amerika. Vandaar dat ik de familie heb ondergedompeld in de halloween sfeer adhv dit filmpje! Lachen!! http://sendables.jibjab.com/view/sRyExjgGx4cJFMJi

Onderweg naar Vegas ... Een verlaten waterpretpark!

Kameraad Willem staat in de vroegere wildwaterbaan

 Het waterpretpark staat al 6 jaar leeg

 Het was toch wel fascinerend om te zien zo midden in de woestijn!
 Uiteindelijk goed aangekomen in Las Vegas!

De bekende Bellagio Foutains

 Met Maarten, Kristel en Willem in Vegas

 Geen geluk met gokken ...

 ... Kristel daarentegen wel!

Blijven proberen ...

Genieten aan het zwembad van ons hotel


 Aan het werk met Greet

 Aan het werk met Greet op de premiere van "Secretariat"

Wednesday, September 8, 2010

Elk nadeel heb z'n voordeel!

Dag allen,

Weer tijd voor een update!

In het vorige bericht konden jullie lezen dat ik hier werk heb gevonden als cameraman en productie-assistent bij Greet in Hollywood. Jammergenoeg heb ik net een drukke draaiperiode gemist toen ik in Belgie was, waardoor het de voorbije weken vrij rustig was. Maarrrrr "elk nadeel heb z'n voordeel", want ondertussen heb ik de tijd gehad om praktische zaken te regelen zoals o.a. mijn plaatselijk rijbewijs en woonsituatie.

Enkele weken terug werd ik ook uitgenodigd om met Greet, haar vriend en buur mee te gaan op een camping trip in het Sequioa National Park. Hieronder kunnen jullie enkele foto's zien van de trip!

Groetjes!

Michiel


Sequioa National Park

Sequioa National Park - Greet, Teddy, Roland en ik

Sequioa National Park

Sequioa National Park

Sequioa National Park

Sequioa National Park - Genieten aan het kampvuur

Sequioa National Park - Op de camping

Sequioa National Park - miljioenen lieveheersbeesjes

Sequioa National Park

Sequioa National Park - Roland

Sequioa National Park

  Onderweg terug naar LA

 Onderweg terug naar LA