Saturday, June 4, 2011

Het einde van het TV seizoen … en de wereld!

Pura vida België,

Het is uitkijken om binnen een paar weken terug in het land te zijn! Maar eerst de blog van de voorbije maand:

Voor Greet in Hollywood waren  we toe aan de laatste draaidagen van het seizoen. We deden o.a. een exclusief set bezoek aan de film Small Apartments met Johnny Knoxville (Jackass), Matt Lucas (Little Brittain) en Billy Crystal (Komiek). Vervolgens was het boeiend Golden Girl ster en Hollywood legende Betty White te ontmoeten tijdens de voorstelling van haar nieuw boek. Tenslotte brachten Greet en ik verslag uit op de langste rode loper ter wereld (1km!) tijdens de wereldpremière van Pirates of the Caribbean 4. Vergezeld door 300 andere journalisten, wisten we dat het bijna onmogelijk was om steracteur Johnny Depp voor de camera te krijgen. Maar Greet had een megafoon binnengesmokkeld wat voor hilarische taferelen zorgde en dat had ook Johnny Depp geweten!

Ondertussen woon ik al bijna drie jaar in LA, maar ik volg nog dagelijks het Belgische nieuws en sport op de voet. Via TV en radio streaming was ik net zoals iedereen in België in de ban van Genk-Standard en de Rode Duivels. Voor TV Limburg ben ik de Belgische Wielrenners in Ronde van Californië gaan opzoeken in het bergdorpje Solvang. Het is altijd weer genieten om doorheen het Californisch berglandschap te cruisen …

De voorbije weken werd in Hollywood hevig “het einde van de wereld” voorspeld. Volgens de extreem-Christelijke radio presentator Harold Camping zou op 21 mei de wereld vergaan door hevige aardbevingen. Ook de media sprong hierop en het was dagenlang het gespreksonderwerp in LA. (Natuurlijk) gebeurde er niets en Camping verschoof de datum nu naar 21 oktober … Ik wil hiermee zeker religie niet aanvallen, maar wetende dat er een moeder door deze situatie haar kinderen wou vermoorden zodat ze het einde van de wereld niet hoefden mee te maken, zou je ervan versteld staan hoe extreem sommigen religie beleven in de VS!

Maarrrr dit zijn natuurlijk uitzonderingen en ik voel me hier nog altijd enorm thuis. Toch kijk ik er naar uit om binnen een paar weken terug in België te vertoeven voor een dikke maand! Het zal deugd doen nog eens “adem te halen” van LA en tijd door te brengen met familie en vrienden.

Ik kijk er naar uit jullie allemaal weer terug te zien!

Groetjes!

Michiel

Verslag "Ronde van Californië" voor TV Limburg


 Acteur Johnny Knoxville and Producer Bridget McMeel op de set van Small Apartments
 Golden Girl Betty White tijdens de voorstelling van haar boek

Wereldpremière van Pirates of the Caribbean 4 met een rode loper van maar liefst 1km lang!

Wereldpremière van Pirates of the Caribbean 4

 Wereldpremière van Pirates of the Caribbean 4

 Wereldpremière van Pirates of the Caribbean 4

Titelstrijd Genk-Standard werd ook gevolgd in de VS :-)

Californisch berglandschap onderweg naar Ronde van Californië

Lommelaar Yannick Eijssen tijdens de Ronde van Californië
 
 Het einde van de wereld werd dagelijks "gepromoot" in Hollywood

 Met Michael op de Santa Monica Pier
 Belgische wafels te koop in de supermarkt :-)